De ideale oplossing hiervoor zijn ongetwijfeld autonome brandmelders. Deze worden tegen het plafond bevestigd en werken op een batterij. De detectoren met elkaar verbinden verhoogt de veiligheid. Als één detector een brandhaard ontdekt, doet dit alle verbonden alarmen afgaan. Zo worden de bewoners overal in het gebouw gewaarschuwd. In nieuwe gebouwen kunnen de nodige leidingen onmiddellijk voorzien worden. In een bestaande woning vermijdt men dit liever. De brandmelders van onze Ei603- en Ei605-reeks kunnen zowel via kabels verbonden worden als draadloos, door een optionele RF-module vast te klikken. Alle melders kunnen dan met elkaar communiceren via radiogolven.

Bekijk hier de wetgeving over branddetectoren.
                                                            
Optische rookdetector 

 

met vervangbare alkalinebatterij (EI605C)
of lithiumbatterij met levensduur 10 jaar (EI605TYC), 
uitbreidbaar met RF module


 

  

RF module voor Ei605 en Ei603 serie branddetectoren met
lithiumbatterij met levensduur van 10 jaar

 

 
Deze elegante en intelligente afstandsbediening met één enkele toets laat u toe de RadioLink alarmen te testen, stil te zetten en de eerst geactiveerde melder te lokaliseren. 
Hij onderscheidt CO- en brandalarm. 
De intelligente bediening herkent de toestand van het alarmsysteem en begeleidt de gebruiker bij de bediening ervan door de gepaste led op te laten lichten

 
De afstandsbediening wordt gevoed door lithiumbatterijen. Hij gebruikt geavanceerde RF zender-ontvangertechnologie met unieke softwarecodering om radiosignalen door te geven. Hij kan samen met de detectoren huisgecodeerd worden.
De eerste functie van de Ei450 is de alarmen snel en eenvoudig te testen. Daarnaast zal de Ei450 bij alarm aanduiden of de bron een CO- of rookmelder is. Drukken op de centrale knop bij alarm zal alle sirenes stoppen, behalve het bronalarm. Om de laatste sirene te stoppen moet u nogmaals op de centrale knop drukken. Na een alarm wordt de bron van het alarm opgeslagen in het geheugen van de Ei450.
Voor de installateur is er een diagnosemode die toelaat het systeem snel te onderzoeken.
De bedieneenheid kan op de muur gemonteerd worden of vrij op een oppervlak geplaatst.